SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till tävlingar och läger!
Foto: Anders Åberg

Älvsbygymnasterna har tagit fram en policy där vi bland annat fastslår att vi ska fokusera vår rapportering kring tävlingar på prestation, utveckling, glädje och upplevelser istället för på placeringar och resultat, särskilt i yngre åldrar, i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer. Policyn går att läsa i sin helhet HÄR!

 

Det är kul med tävlingar och läger! En särskild gemenskap uppstår, inom och mellan föreningar. Här rapporterar vi kring tävlingar och läger vi är med på.

Uppskattat Sommarläger i Älvsbyn
2022-06-28 13:16
Foto: Anders Åberg

Förra helgen fylldes gymnastikhallen på Älvsbyvärken med tolv träningssugna gymnaster från Älvsbyn, Jokkmokk, Arvidsjaur och Umeå. De hade alla lyckats få tag i en av de eftertraktade platserna på Älvsbygymnasternas populära Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Och vilken helg det blev med glädje, samarbete, gemenskap och nya övningar!

 

Lägret blev snabbt fullsatt och anmälningarna fortsatte att komma in på reservlistan i hopp om att en plats skulle bli ledig för just dem. Nu finns det underlag för ytterligare 1‑2 Sommarläger för gymnaster på nivå Steg 5-7.

 

Älvsbygymnasterna stod för tränarna

Tränarna Linnea Åberg, Jenny Knuts och Linda Jacobsson bjöd både gymnaster och medföljande tränarföräldrar på inspiration under passen. Deltagarna fick träna på alla fyra redskap, från grunder till förövningar och svårigheter, med en del intressanta sidostationer. Lite lek, trampolin och trampett fanns också med på schemat. Gymnasterna var mycket nöjda med helgen.

 

- Blir det fler läger kommer vi, sa en av föräldrarna efteråt.

 

En mötesplats

Älvsbygymnasternas Sommarläger är fortfarande minst sagt populära. Lägren är inte bara en arena för intensiv och rolig gymnastikträning med chans på nya övningar - det är en mötesplats för gymnaster från flera olika föreningar att träffas och tillsammans glädjas och utvecklas.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

 

Inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger
2022-06-15 19:03
Glädje, inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger. Foto: Anders Åberg

Efter två års pandemiuppehåll kunde Älvsbygymnasterna äntligen genomföra sitt Säsongsavslutningsläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik igen. 21 gymnaster och sju av föreningens tränare hade möjlighet att delta och ta del av massor av gymnastik, glädje, inspiration och gemenskap.

 

Tanken bakom lägret handlar om mer än gymnastik. Det handlar om att öka föreningsgemenskapen, att tränare och gymnaster ska kunna träffas och inspireras av varandra utanför sina ordinarie grupper, att ha roligt och utvecklas under en dags träning.

 

Testa nya övningar

Vera Larsson var en av gymnasterna som lyckades med en ny övning under dagen och det lyste i ögonen på henne och tränaren som hjälpte henne på redskapet just då. Andra gymnaster fick också prova nya saker, med tränare de kanske inte träffat förut och nya kompisar från andra träningsgrupper.

 

Inspiration ledare emellan

På hopp t.ex. var det ett par ledare som blev inspirerade av en annan av hur den byggde upp "sidostationer", med övningar som gymnasterna genomförde vid sidan om att hoppa över hoppbordet och mattberget.

 

- Det är jättebra, det här kan jag ta med mig till de grupper jag tränar, säger en av dem.

 

Uppskattad gemensam aktivitet

Förutom alla redskapspass och gymnastiska hopp fanns det tid för en lagkamp som var mycket uppskattad. Lägret avslutades med stretching och avslappning.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

100 peppade gymnaster på 55:e Anatoli Cup
2022-06-08 07:26
Stämningen var på topp! Foto: Anders Åberg

Stämningen var på topp och volymen hög i gymnastikhallen i Älvsbyn vid terminens allra sista tävling för Älvsbygymnasterna. På plats, för att mäta sig i styrka och smidighet anpassat för just gymnaster, var deltagare från hemmaföreningen samt grann­kommunerna Luleå, Arvidsjaur och Jokkmokk.  

 

Anatoli Cup kan beskrivas som en folkfest. Gymnaster, tränare, anhöriga med flera samlas och hejar fram de tävlande för att alla ska uppnå det där sista benlyftet, någon sekund extra i "piksittande" eller någon av de andra tio grenarna; armhävningar, löpning, stillastående längdhopp, bryggor, spagater m.m.

 

Ella och Vera debuterade

Träningskompisarna Ella Andersson och Vera Larsson från Älvsbygymnasterna debuterade på Anatoli Cup och var mycket nöjda. Ella tyckte att det varit roligast att springa medan Vera var nöjdast med repklättringen. Att få tävla var:

 

- Superbra, enligt Vera och det vill de båda göra om.

 

Hanna Lundström och Melissa Lindmark, Älvsbygymnasterna, var också nöjda och tyckte att tävlingen gått bra. Melissa var särskilt nöjd med "hänga köttbulle", där hon klarade att hålla sig uppe i över en minut.

 

Personliga rekord på längdhopp

Hilma Lindahl och hennes tränare Linnea Åberg tävlade i olika klasser, men båda satte personligt rekord i stillastående längdhopp. Hilma slog till med hela 2,25 m och Linnea hoppade 2,47 m.

 

Premierades med plakett

Som vanligt delades priser för flitigt deltagande ut. Från Älvsbygymnasterna fick Alvina Gustafsson en plakett för sin 6:e start.

 

Cupsegrare

Elvira Stenlund, IFK Arvidsjaur GK, och Marcus Stenberg, Lulegymnasterna, blev dagens Cupsegrare och fick ta hem varsin stor vandringspokal.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Umeåcupen i gymnastik
2022-05-27 09:38
Bilder från Umeåcupen 14-15/5 -22 Foto: Övre raden bild 1-3 Louise Bjurström, bild 4-5 Anders Åberg

Föregående helg arrangerades Umeåcupen. Säsongens sista tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik, och Älvsbygymnasterna hade totalt 20 gymnaster som tävlade i steg 1 – 6 under lördagen. 

 

Även Lulegymnasterna, GF Dynamik, Polcirkelgymnasterna och IFK Arvidsjaur GK tävlade i Umeå Gymnastikförenings hemmaarena.

Inga poäng delades ut till gymnaster som tävlade Steg 1-4 enligt Gymnastikförbundets nya riktlinjer, skönt uttryckte en gymnast, då kan jag fokusera på ett annat sätt. Det var många glada och nöjda gymnaster efter tävlingen.

 

Som enda gymnast för Älvsbygymnasterna tävlade Linnea Åberg under söndagen i Rikspokalen. Tävlade i samtliga redskap förutom barr och är nöjd med hoppet, salton på bommen och med friståendet.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Jenny Andersson

Sommarläger 2022 - nu kan du anmäla dig!
2022-04-10 19:14
Nu kan du anmäla dig till Sommarläger 2022. Foto: Anders Åberg

Våra populära Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik är tillbaka! I år satsar vi på endast ett läger; vid stort intresse undersöker vi om vi kan köra fler. Vi brukar arrangera små och uppskattade läger.

 

Till dessa läger får du som vårdnadshavare anmäla ditt/dina barn själv. Vi står för tränare. Sista anmälningsdag till ordinarie läger är 4 juni kl. 23.55.

 

  • Läger 1: 18-19/6 nivå Steg 5 - 7, födda 2014 el. tidigare

 

Klicka här för att komma till bokningen

 

Inbjudan

 

Älvsbygymnasternas Coronaregler

 

Följ oss gärna på Facebook och i våra evenemang där!

 

Varmt välkommen med din anmälan!

 

 

/ Älvsbygymnasterna genom Brittmari Åberg

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Älvsbygymnasterna, 15/08 22:29 
Älvsbygymnasterna, 28/06 13:49 
Älvsbygymnasterna, 08/06 07:32 
Älvsbygymnasterna, 05/02 14:25 
Älvsbygymnasterna, 18/09 17:01 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Liv, Greta, Eva och Idun är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med nya profilkläder ht-21.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot