SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till tävlingar och läger!
Foto: Anders Åberg

Älvsbygymnasterna har tagit fram en policy där vi bland annat fastslår att vi ska fokusera vår rapportering kring tävlingar på prestation, utveckling, glädje och upplevelser istället för på placeringar och resultat, särskilt i yngre åldrar, i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer. Policyn går att läsa i sin helhet HÄR!

 

Det är kul med tävlingar och läger! En särskild gemenskap uppstår, inom och mellan föreningar. Här rapporterar vi kring tävlingar och läger vi är med på.

Roligt på tävling i Arvidsjaur
2024-02-25 20:50
Glädje och god gemenskap på Vinterpokalen.

Vinterpokalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik lockade gymnaster från Kiruna i norr till Luleå i söder. Älvsbygymnasterna hade tio gymnaster på plats.

Sju av dem tävlade på Steg 2, övriga på Steg 5 och 6.

Sportslig gemenskap
Glädje, god gemenskap och härlig stämning kännetecknade den andra tävlingsomgången, där alla Älvsbygymnasterna deltog. Gymnasterna uppmuntrade och tog hand om varandra, oavsett föreningstillhörighet.

Glada och nöjda gymnaster
Vera Larsson och Ella Anderson var nöjda och tyckte att allt hade varit bra.

- Det har varit roligt, men det har inte gått så bra, konstaterar Lovisa Grahn med ett leende; angående hennes egen tävling.

Alla gymnaster fick som vanligt medaljer för deltagandet.

SKRIBENT: Brittmari Åberg 

Preliminära tävlingsdatum vt-24
2024-02-13 17:35

Preliminära datum för tävlingar inom region Norr för vårterminen 2024 är följande:

 

Kvinnlig Artistisk Gymnastik

11/2               Vinterettan Älvsbyn (Steg 1)

24/2               Vinterpokalen i Arvidsjaur (stegserier)

16-17/3          Kristallcupen i Luleå (stegserier, fria serier)

23/3               Mini/Midi/Maxi i Kiruna (fria serier)

18-19/5          Umeåcupen i Umeå (stegserier, fria serier)

 

Manlig Artistisk Gymnastik

2/3                 NorrCupen i Luleå

 

Alla

1/6                 Anatoli Cup i Älvsbyn (styrka & smidighet)

 

 

Ibland byter tävlingarna datum, eller namn, men här är den preliminära listan för terminen vad gäller tävlingar inom region Norr. Inbjudningar och anmälningslistor hängs som vanligt upp på anslagstavlan i gymnastikhallen. Tränarna avgör vilka tävlingar som lämpar sig för gymnasterna i gruppen. Deltagandet styrs även av om vi har tillräckligt många domare samt ledare för att åka på en tävling.

 

 

Väl mött till en ny härlig termin med Älvsbygymnasterna!

 

 

 

 

Premiär för Vinterettan i Älvsbyn
2024-02-13 17:33
Fyra gymnaster från Älvsbygymnasterna deltog i premiären av Vinterettan.

 Fyra Älvsbygymnaster kom till start vid premiären av den nya tävlingen Vinterettan som denna gång arrangerades i Älvsbyn av Älvsbygymnasterna.

 

Vinterettan är en del av ett nytt tävlingsupplägg inom norra gymnastikregionen, att arrangera separata och mindre tävlingar för gymnaster på Steg 1. Tävlingen kommer att gå två gånger per år och rotera mellan Älvsbyn, Luleå och Arvidsjaur.

 

Älvsbygymnasterna hade roligt

Till söndagens tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik var gymnaster från just Älvsbyn, Arvidsjaur och Luleå inbjudna. Totalt deltog 19 gymnaster. Älvsbygymnasterna hejade på varandra och hade jätteroligt på tävlingen. Redskapsmässigt var Hanna Lundström nöjdast med hopp, Agnes Brännström med barr, Elma Johansson med bom och Alma Westbom med fristående.

 

- Det är kul med tävling på hemmaplan, skönt att det går snabbare och att man inte behöver åka så långt, säger tränare Emelia Lundberg.

 

Snabb tävling

Tävlingen flöt på bra och efter cirka två timmar var allt från uppvärmning och tävling till prisutdelning klart och alla gymnaster hade fått medalj och diplom för sitt deltagande.

 

- Det har gått bra, säger tävlingsansvarig Emma Isaksson. Det är roligt att arrangera så att alla får chans att delta, träffa varandra och öka gemenskapen föreningar emellan.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Roligt Regionsläger i gymnastik
2024-02-06 17:40
Ledare och gymnaster inspirerades under en rolig helg i Älvsbyn.

27-28 januari var Älvsbygymnasterna värdar för Region Norrs läger för gymnaster på nivå Steg 5 och uppåt i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

Det blev ett roligt läger med 18 gymnaster och åtta tränare per dag från Älvsbyn, Jokkmokk, Gällivare och Arvidsjaur.

Fem gymnaster från Älvsbyn
Från Älvsbygymnasterna deltog Sanna Isaksson, Melissa Lindmark, Isabelle Norén, Hilma Lindahl och Lovisa Grahn.
- Det har varit bra och roligt, summerar de.

Tränarna fick inspiration
Älvsbygymnasternas tränare Hanna Lindmark, Emma Isaksson och Linnea Åberg ställde upp som tränare under helgen. De fick leda träningspassen tillsammans med andra föreningars tränare och alla ledare på lägret fick därmed chans att inspireras av varandra.

Lägret bjöd på glädje, gemenskap och bra gymnastik. En rolig helg i gymnastikhallen i Älvsbyn.


SKRIBENT: Brittmari Åberg 

Alla hejar på alla på Anatoli Cup
2023-12-13 21:02
Glada hejarop och applåder när drygt 100 gymnaster utmanade sig själva. Foto: Anders Åberg

Glada hejarop och rungande applåder hördes i gymnastikhallen när drygt 100 gymnaster utmanade sig själva i styrka och smidighet vid Anatoli Cup i lördags.

 

När Älvsbygymnasterna arrangerade den anrika tävlingen för 58:e gången stod hemmaföreningen för nära en fjärdedel av de startande. Övriga deltagare kom från Lulegymnasterna, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk och IFK Arvidsjaur GK.

 

Debutanter från nystartad grupp

Bland debutanterna på tävlingsgolvet återfanns några från Älvsbygymnasternas relativt nystartade grupp i Manlig Artistisk Gymnastik - och de kämpade väl. En av deras tränare, som tidigare varit aktiv gymnast, tävlade själv för första gången på länge, och fick en positiv upplevelse. - Jag har kört allt, eller försökt allt, säger Vlad Khomych som var glatt överraskad över hur stöttande och peppande alla i samma tävlingsgrupp hade varit.

 

Donjas 15:e start

Älvsbygymnasternas Donja Nialepka, även hon tidigare gymnast och nu tränare i föreningen, deltog för 15:e gången och fick en pokal för flitigt deltagande under prisutdelningen. Hon hade också haft en rolig dag.

 

Uppskattad mötesplats

Några av de tio grenarna i Anatoli Cup är 20 meter Löpning, Benlyft, Repklättring, Stillastående längdhopp och Armhävningar. Tävlingen arrangeras två gånger per år och är en rolig, mycket uppskattad mötesplats för länets gymnaster. Roligast av allt är att alla hejar på alla oavsett gren, klass eller förening - det blir så härlig stämning under tävlingen.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Älvsbygymnasterna, 25/02 20:45 
Älvsbygymnasterna, 15/02 07:00 
Älvsbygymnasterna, 13/02 17:40 
Älvsbygymnasterna, 13/02 07:38 
Älvsbygymnasterna, 06/02 17:34 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot