SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Älvsbygymnasterna!
Vi arbetar efter policyn ”Gymnastik för alla” och vi hoppas att ni kommer att trivas bra med vår träning och att vi tillsammans kan arbeta för en väl fungerande förening.

Du som förälder eller ungdom, bli medlem, medlem över 16 år kan påverka föreningens framtid.


Nu startar Styrketräning/AMT
2021-09-07 19:52

Äntligen!

Nu startar Styrketräning/AMT!

 

Nyhet för terminen är att du bokar din plats under "anmälan".

Genom att boka en plats blir du medlem i vår förening. 

 

Observera att användningen av

10-kort upphör 2021-12-31. Ingen försäljning av kort under ht-21.

 

Läs mer på vår hemsida under Styrketräning/AMT.

 

Vi följer aktuella restriktioner och lägger ut aktuell information

om verksamheten på vår hemsida.

 

Nu kör vi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu öppnar bokningen till Bamsegympa ht-21
2021-09-06 21:54
V.36 öppnar anmälan till våra grupper i Bamsegympa

Nu öppnar bokningen till våra grupper i Bamsegympa (3-6 år). 

 

Tid: Start söndag den 19/9.

(10 tillfällen, ev. uppehåll för lov) 

 

Nyhet!

Nyhet för denna termin är att ni direkt i bokningen kan se om det finns plats kvar i våra grupper och boka en plats.

Ni hittar bokningen under "anmälan".  

 

Ni kan läsa mer om vår verksamhet och Bamsegympa på vår hemsida.

 

Välkommen till en termin med lek och rörelseglädje!

Roligt Sommarläger i Älvsbyn
2021-07-31 21:51
Några av deltagarna och tränare från Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Foto: Anders Åberg. Foto: Älvsbygymnasternas tränare, Brittmari Åberg

 

Älvsbygymnasterna bjöd med kort varsel in till Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Fem egna gymnaster, tre från Jokkmokk och en från Umeå fick plats och därmed möjlighet till stor glädje, utveckling och gemenskap under två dagar i Älvsbyn.

 

Idén om Sommarläger föddes inom Älvsbygymnasterna 2015 då föreningen hade flera unga gymnaster som också var duktiga tränare. Tanken ledde till tvådagarsläger där Älvsbygymnasterna stod för tränarna och de gymnaster som ville från regionens föreningar fick anmäla sig direkt, istället för via sina föreningar, och delta utan att ta med egna tränare.

 

Ett jättekul läger med kort varsel

På grund av Coronapandemin dröjde beslutet om läger och inbjudan gick ut med kort varsel. Trots att det var mitt i semestern fylldes lägret för gymnaster som tränar på Steg 5 & 6 på bara några dagar. Deltagarna från Älvsbygymnasterna, Polcirkelgymnasterna och Umeå GF anlände glada och förväntansfulla - och de blev inte besvikna.

- Det är jättekul, säger flera gymnaster under en av fruktstunderna och berättar villigt vad de fått göra hittills under lägret.

 

Grundträning, svårigheter och andra aktiviteter

Lägerdeltagarna tränade hopp, barr, bom och fristående, de fyra tävlingsredskapen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik, plus trampolin och trampett som är bra hjälpmedel vid inlärning av vissa övningar. De bjöds på pass med allt från grunder till svårigheter; såsom till exempel dubbla volter från trampett ner i grop, flickisar och saltos på bom, jättesvängar med pass i barr och mycket mer. Alla fick prova något nytt och stämningen var på topp. Första dagen avslutades med "rund-pingis" på gymnastikvis vilket involverade ett par tjockmattor, ett hinder och en pitatesboll. Det var en aktivitet som bjöd på många leenden.

 

Träningsvärk, gemenskap och inspiration

Det var härlig energi i gymnastikhallen. Alla tränade på bra, kämpade väl och utmanade sig själva på sin egen nivå; stöttade och peppade av tränarna. Särskilt värdefullt och inspirerande var det att få träffas och träna tillsammans med andra, om än med avstånd. Träningsvärken lät dock inte vänta på sig, men för den som älskar gymnastik är det värt det.

 

En "veteran" och en "debutant" på tränarsidan

Älvsbygymnasternas Steg 3-utbildade tränare Linnea Åberg, 22 år, har varit med från start och det här blev hennes 23:e Sommarläger. Vid sin sida hade hon Linda Jacobsson som debuterade som tränare på föreningens Sommarläger. Till vardags är de båda tränare för gymnaster på Steg 5 & 6 tillsammans. Inför lägret erbjöd sig Katarina från Jokkmokk, mamma till en av gymnasterna tillika tränare i Polcirkelgymnasterna, att hjälpa till. Det togs tacksamt emot i barr och möjliggjorde dubbelpassning på redskapet - något som var mycket värdefullt för alla inblandade.

 

Älvsbygymnasterna som deltog på lägret var Jonna, Lovisa och Elma från träningsgruppen Tove; Hilma och Maja från gruppen Estelle. De var glada och nöjda med lägret.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Uppdaterade Coronaregler per 2021-07-15
2021-07-05 09:59
Foto: Arkivbild

Lagom till sommaren kommer besked om vissa lättnader i restriktioner från Regeringen och Folkhälsomyndigheten gällande Covid-19.

En glädjande nyhet för våra gymnaster och tränare är att passning åter blivit tillåtet. Läs HÄR om vad som gäller inom vår verksamhet så att du och ditt barn är uppdaterat med senaste nytt.

Vi i styrelsen följer noga utvecklingen gällande Covid-19 och krav på smittskyddsåtgärder via alla våra kanaler, även under sommaren, och uppdaterar våra regler vid behov.

Tack för ditt bidrag!
Genom att alla följer våra uppsatta regler som grundar sig på de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller kan vi fortsätta att bedriva verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Vi ser fram emot att få igång alla våra verksamheter igen så snart som möjligt!

/Styrelsen

Uppdaterad information: Kraftigt snöfall fördröjer inomhusträningen
2021-01-23 16:57

Uppdaterad information: Snöröjningen är utförd och fr.o.m. 7 februari får även födda 2002 och senare träna inomhus, i våra fasta grupper. 


På måndag 25/1 skulle dörrarna till gymnastikhallen ha öppnats igen för barn och ungdomar födda -05 och senare, efter nya rekommendationer från regeringen till landets kommuner. Det är vi mycket glada över, men nu ställer snön till det istället. 


De stora snömängderna innebär att taket på Älvsbyvärken behöver sopas, som en säkerhetsåtgärd, innan vi åter kan använda lokalen. Något som beräknas dröja flera dagar in på nästa vecka. Information om när de olika verksamheterna drar igång inomhus igen skickas ut av gruppernas ledare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer fortsättningsvis att se över sina regleringar varannan vecka. Vi i styrelsen följer noga utvecklingen via alla våra kanaler och återkommer när det sker några signifikanta ändringar. Till dess gäller våra ännu en gång uppdaterade Coronaregler som alla i vår verksamhet bör känna till. Du kan läsa dem HÄR.

Genom att alla följer våra uppsatta regler som grundar sig på de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller kan vi fortsätta att bedriva verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Tack för ditt bidrag!

/Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Bamse/Familjegympa, 09/08 16:36 
Tävling/läger, 31/07 22:15 
Tävling/läger, 09/07 19:28 
Tävling/läger, 13/06 21:16 
Tävling/läger, 23/05 20:23 
Tävling/läger, 01/05 11:49 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Astrid, Liv, Greta och Eva är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder. 

Alla som vill handla måste skapa ett eget konto på Vera Sport. För instruktioner kring hur man skapar ett konto läs under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.

Föreningsoveraller och andra produkter kan köpas via Älvsbygymnasternas Web shop hos Vera Sport. OBS! Under hösten -21 utgår nuvarande modell av föreningsoverallen.
verasport.se
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot