SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Älvsbygymnasterna!
Vi arbetar efter policyn ”Gymnastik för alla” och vi hoppas att ni kommer att trivas bra med vår träning och att vi tillsammans kan arbeta för en väl fungerande förening.

Du som förälder eller ungdom, bli medlem, medlem över 16 år kan påverka föreningens framtid.


Profilkläder
2021-10-21 18:23

Nu finns snart våra nya profilkläder för beställning. Föreningen kommer att göra en gemensam beställning under oktober/november. Det kommer att finnas några storlekar att prova i samband med detta. Mer information kommer inom kort att skickas ut via mail. Håll utkik!

 

 

 

 

Nyhet! Prova Bamsegympa på höstlovet!
2021-10-14 20:08
Prova på Bamsegympa hos Älvsbygymnasterna, lek och rörelseglädje!

Boka en höstlovsaktivitet hos Älvsbygymnasterna!

 

Prova på Bamsegympa är en aktivitet för barn 3-6 år och innehåller lek, hinderbana och avslappning.

Aktiviteten leds av våra ledare och utförs delvis tillsammans barn/vuxen.

 

Datum:  Onsdag den 3/11-21

Tid:  Tillfälle 1 kl.13.00-14.00

         Tillfälle 2 kl.14.30-15.30

Plats: Älvsbyvärken, Ställverksvägen 4 (Ingång på sidan)

Pris: 50kr  (+adminstrationsavgift 9kr betalas vid anmälan. Ingen återbetalning.) 

Platser: 10 platser/tillfälle  

 

Anmälan: Boka eran plats här: Höstlovsaktivitet: Prova Bamsegympa  (Anmälan öppnar 14/10)

 

Tips! Ta med egen vattenflaska. 

 

Har ni frågor kring aktiviteten kan ni kontakta: elisabet.ag@hotmail.com

(På grund av Covid-19 kan aktiviteten med kort varsel ställas in och ersättas med ett nytt datum.)

 

Ha ett skönt höstlov!

 

Nu går det att hyra gymnastikhallen igen!
2021-09-18 17:01
Hallen kan hyras till kalas och annan träningsverksamhet!

Glädjande besked! Nu går det åter att hyra gymnastikhallen till kalas och annan träningsverksamhet, med vissa restriktioner. För priser, mer information och bokning är ni välkomna att höra av er till vår hallbokare Josefin via uthyrningag@gmail.com

 

/Styrelsen 

Nu öppnar bokningen till Bamsegympa ht-21
2021-09-06 21:54
V.36 öppnar anmälan till våra grupper i Bamsegympa

Uppdaterad:  Grupperna är fullbokade för hösten 2021.

 

Nu öppnar bokningen till våra grupper i Bamsegympa (3-6 år). 

 

Tid: Start söndag den 19/9.

(10 tillfällen, ev. uppehåll för lov) 

 

Nyhet!

Nyhet för denna termin är att ni direkt i bokningen kan se om det finns plats kvar i våra grupper och boka en plats.

Ni hittar bokningen under "anmälan".  

 

Ni kan läsa mer om vår verksamhet och Bamsegympa på vår hemsida.

 

Välkommen till en termin med lek och rörelseglädje!

Roligt Sommarläger i Älvsbyn
2021-07-31 21:51
Några av deltagarna och tränare från Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Foto: Anders Åberg. Foto: Älvsbygymnasternas tränare, Brittmari Åberg

 

Älvsbygymnasterna bjöd med kort varsel in till Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Fem egna gymnaster, tre från Jokkmokk och en från Umeå fick plats och därmed möjlighet till stor glädje, utveckling och gemenskap under två dagar i Älvsbyn.

 

Idén om Sommarläger föddes inom Älvsbygymnasterna 2015 då föreningen hade flera unga gymnaster som också var duktiga tränare. Tanken ledde till tvådagarsläger där Älvsbygymnasterna stod för tränarna och de gymnaster som ville från regionens föreningar fick anmäla sig direkt, istället för via sina föreningar, och delta utan att ta med egna tränare.

 

Ett jättekul läger med kort varsel

På grund av Coronapandemin dröjde beslutet om läger och inbjudan gick ut med kort varsel. Trots att det var mitt i semestern fylldes lägret för gymnaster som tränar på Steg 5 & 6 på bara några dagar. Deltagarna från Älvsbygymnasterna, Polcirkelgymnasterna och Umeå GF anlände glada och förväntansfulla - och de blev inte besvikna.

- Det är jättekul, säger flera gymnaster under en av fruktstunderna och berättar villigt vad de fått göra hittills under lägret.

 

Grundträning, svårigheter och andra aktiviteter

Lägerdeltagarna tränade hopp, barr, bom och fristående, de fyra tävlingsredskapen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik, plus trampolin och trampett som är bra hjälpmedel vid inlärning av vissa övningar. De bjöds på pass med allt från grunder till svårigheter; såsom till exempel dubbla volter från trampett ner i grop, flickisar och saltos på bom, jättesvängar med pass i barr och mycket mer. Alla fick prova något nytt och stämningen var på topp. Första dagen avslutades med "rund-pingis" på gymnastikvis vilket involverade ett par tjockmattor, ett hinder och en pitatesboll. Det var en aktivitet som bjöd på många leenden.

 

Träningsvärk, gemenskap och inspiration

Det var härlig energi i gymnastikhallen. Alla tränade på bra, kämpade väl och utmanade sig själva på sin egen nivå; stöttade och peppade av tränarna. Särskilt värdefullt och inspirerande var det att få träffas och träna tillsammans med andra, om än med avstånd. Träningsvärken lät dock inte vänta på sig, men för den som älskar gymnastik är det värt det.

 

En "veteran" och en "debutant" på tränarsidan

Älvsbygymnasternas Steg 3-utbildade tränare Linnea Åberg, 22 år, har varit med från start och det här blev hennes 23:e Sommarläger. Vid sin sida hade hon Linda Jacobsson som debuterade som tränare på föreningens Sommarläger. Till vardags är de båda tränare för gymnaster på Steg 5 & 6 tillsammans. Inför lägret erbjöd sig Katarina från Jokkmokk, mamma till en av gymnasterna tillika tränare i Polcirkelgymnasterna, att hjälpa till. Det togs tacksamt emot i barr och möjliggjorde dubbelpassning på redskapet - något som var mycket värdefullt för alla inblandade.

 

Älvsbygymnasterna som deltog på lägret var Jonna, Lovisa och Elma från träningsgruppen Tove; Hilma och Maja från gruppen Estelle. De var glada och nöjda med lägret.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Nyheter från våra grupper
Bamse/Familjegympa, 09/08 16:36 
Tävling/läger, 31/07 22:15 
Tävling/läger, 09/07 19:28 
Tävling/läger, 13/06 21:16 
Tävling/läger, 23/05 20:23 
Tävling/läger, 01/05 11:49 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Astrid, Liv, Greta och Eva är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder. 

Alla som vill handla måste skapa ett eget konto på Vera Sport. För instruktioner kring hur man skapar ett konto läs under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.

Föreningsoveraller och andra produkter kan köpas via Älvsbygymnasternas Web shop hos Vera Sport. OBS! Under hösten -21 utgår nuvarande modell av föreningsoverallen.
verasport.se
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot