Välkommen till Älvsbygymnasterna!
Vi arbetar efter policyn ”Gymnastik för alla” och vi hoppas att ni kommer att trivas bra med vår träning och att vi tillsammans kan arbeta för en väl fungerande förening.

Du som förälder eller ungdom, bli medlem, medlem över 16 år kan påverka föreningens framtid.

Föreningsutmaning istället för Anatoli Cup
2021-05-02 20:32
Arkivbild. Foto: Anders Åberg

För tredje gången i rad tvingas vi ställa in den populära tävlingen Anatoli Cup på grund av rådande pandemiläge.

Istället kommer Älvsbygymnasterna att arrangera en föreningsutmaning med åtta övningar i styrka och smidighet som genomförs på distans och rapporteras in digitalt. Inbjudan skickas ut till berörda föreningar i regionen inom kort och utmaningen sker den 5:e juni, då Anatoli Cup var inplanerad.

Vi hoppas och ser fram emot att åter kunna genomföra AC i december, men först vill vi ha lite kul och bli lite starkare redan i vår!

SKRIBENT: Brittmari Åberg

"Det kändes som en träning"
2021-05-01 11:36
En annorlunda prisutdelning Foto: Anders Åberg

Det blev silver på bom - den enda grenen Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna, ställde upp i - under helgens digitala tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Det var hennes första tävling på femton månader.

Linnea Åberg, 21, är van att träna nästan själv sedan restriktionerna hårdnade samtidigt som åldersgränsen för lättnader höjdes. Hon tränar två kvällar i veckan, varav en med tränare.

"Det kändes som en träning"

Att kliva in på tävlingsarenan blev därför ingen större skillnad för henne. Sällskapet bestod av henne själv och två filmare. Det fanns ingen som hejade och ingen att heja på, fastän de var nio deltagare i klassen CoP där Linnea tävlade.

- Det kändes som en träning, konstaterar hon.

Två fall på enda redskapet

Linnea bjöd på en svår bomserie men fick inte alla övningar godkända. Hon hade dessutom två fall och ett par större vingel, men en i övrigt fin stil och andra lyckade moment räckte till en silvermedalj. Mest nöjd var hon med en gymnastisk kombination på förträningen.

- Jag kände mig lätt i kroppen, säger Linnea.

Linnea tävlade endast bom eftersom hon fortfarande rehabiliterar sin axel efter en skada i slutet av augusti. Dessutom är gymnastikhallen hon använder inte fullt utrustad för KvAG.

Tränar med Lulegymnasterna

Linnea tränar med Lulegymnasterna sedan 1,5 år tillbaka. När hon tappat sin tränare inom Älvsbygymnasterna vände hon sig till föreningen i grannkommunen som tog emot henne med öppna armar. De har sett till att hon kunnat fortsätta träna under Coronapandemin, även när hon ensam blev "för gammal" inom KvAG, något Linnea är mycket tacksam för.

Linnea tävlar fortfarande för Älvsbygymnasterna - där hon även är tränare.

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Uppdaterad information: Kraftigt snöfall fördröjer inomhusträningen
2021-01-23 16:57

Uppdaterad information: Snöröjningen är utförd och fr.o.m. 7 februari får även födda 2002 och senare träna inomhus, i våra fasta grupper.

På måndag 25/1 skulle dörrarna till gymnastikhallen ha öppnats igen för barn och ungdomar födda -05 och senare, efter nya rekommendationer från regeringen till landets kommuner. Det är vi mycket glada över, men nu ställer snön till det istället.

De stora snömängderna innebär att taket på Älvsbyvärken behöver sopas, som en säkerhetsåtgärd, innan vi åter kan använda lokalen. Något som beräknas dröja flera dagar in på nästa vecka. Information om när de olika verksamheterna drar igång inomhus igen skickas ut av gruppernas ledare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer fortsättningsvis att se över sina regleringar varannan vecka. Vi i styrelsen följer noga utvecklingen via alla våra kanaler och återkommer när det sker några signifikanta ändringar. Till dess gäller våra ännu en gång uppdaterade Coronaregler som alla i vår verksamhet bör känna till. Du kan läsa dem HÄR.

Genom att alla följer våra uppsatta regler som grundar sig på de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller kan vi fortsätta att bedriva verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Tack för ditt bidrag!

Hallen hålls stängd till 24/1
2020-12-22 19:51
Söndagsstyrkan för Tove & Estelle ställde om med kort varsel och tränade utomhus i söndags. Foto: Anders Åberg

Nya skärpta restriktioner medför stängda statliga, regionala och kommunala idrottshallar. Det betyder att vår gymnastikhall på Älvsbyvärken hålls stängd från 18 december till 24 januari enligt den information vi har i dagsläget. Detta innebär att inga fysiska träffar kan ske inomhus under denna period.

Information angående träning för respektive grupp fås från gruppens tränare.

Vid fysiska träffar utomhus gäller fortsatt samma regler som tidigare, framförallt att:

• Stanna hemma vid minsta symtom
  • Hålla avstånd & undvika trängsel

Kom ihåg att det är varje enskild individs ansvar att följa de regler som gäller. Tillsammans bidrar vi till att minska smittspridningen när vi följer myndigheternas råd och rekommendationer.

Ändrade Corona-restriktioner igen
2020-12-14 18:30

Folkhälsomyndigheten har kommit ut med skärpta nationella allmänna råd där de samtidigt öppnar för träningsverksamhet för alla åldrar fr.o.m. 14 december - med särskilda restriktioner samt utökat ansvar för både individer och olika verksamheter/föreningar.

Med anledning av detta hälsar vi våra gymnaster födda -04 eller tidigare välkomna tillbaka till gymnastikhallen, men AMT/Styrketräningen behöver vi fortsätt pausa ännu ett tag.

Föräldrar/medföljande ber vi i möjligaste mån om att hämta/lämna utanför lokalen.

Läs mer utförligt om vad som gäller i våra uppdaterade Coronaregler HÄR.

Nu gäller det att alla fortsätter att stanna hemma vid minsta symtom, tvätta händerna, hålla avstånd - och följa alla andra uppsatta regler.

Nyheter från våra grupper
Tävling/läger, 01/05 11:49