SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Älvsbygymnasterna!
Vi arbetar efter policyn ”Gymnastik för alla” och vi hoppas att ni kommer att trivas bra med vår träning och att vi tillsammans kan arbeta för en väl fungerande förening.

Du som förälder eller ungdom, bli medlem, medlem över 16 år kan påverka föreningens framtid.


Uppdaterade Coronaregler per 2021-07-15
2021-07-05 09:59
Foto: Arkivbild

Lagom till sommaren kommer besked om vissa lättnader i restriktioner från Regeringen och Folkhälsomyndigheten gällande Covid-19.

En glädjande nyhet för våra gymnaster och tränare är att passning åter blivit tillåtet. Läs HÄR om vad som gäller inom vår verksamhet så att du och ditt barn är uppdaterat med senaste nytt.

Vi i styrelsen följer noga utvecklingen gällande Covid-19 och krav på smittskyddsåtgärder via alla våra kanaler, även under sommaren, och uppdaterar våra regler vid behov.

Tack för ditt bidrag!
Genom att alla följer våra uppsatta regler som grundar sig på de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller kan vi fortsätta att bedriva verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Vi ser fram emot att få igång alla våra verksamheter igen så snart som möjligt!

/Styrelsen

Lyckad föreningsutmaning på distans
2021-06-13 21:05
Många repetitioner genomfördes under föreningsutmaningen av bland annat benlyft och armhävningar. Foto: Älvsbygymnasterna

Lyckad föreningsutmaning på distans

 

Älvsbygymnasterna arrangerade sin första "digitala" utmaning förra lördagen och det var minst sagt en stärkande upplevelse. Bland annat genomfördes 10 000 armhävningar inom loppet av tre timmar av sammanlagt 114 deltagare från fem föreningar. 

 

Hur kom ni på idén att arrangera en föreningsutmaning?

- Idén om en digital utmaning kom från en av föreningens ledare som tog initiativet till att anordna ett digitalt event då Anatoli Cup, en tävling i styrka och smidighet som föreningen arrangerar vid terminsslut, tvingades ställas in ännu en gång på grund av rådande pandemi, säger Elisabet Ölund som är tävlingsansvarig inom Älvsbygymnasterna och ingick i projektgruppen kring föreningsutmaningen. 

 

Ville bidra till rörelseglädje i regionen

- Vi ville kunna fortsätta sporra föreningarna, alla aktiva och deras familjer till styrke- och smidighetsträning, berättar initiativtagaren.

 

Utmaningen utformades för att vara tillgänglig för alla. Den skulle gå att genomföra hemma eller utomhus, själv eller i grupp. De åtta utmaningsövningarna som valdes ut påminde om de i Anatoli Cup. Deltagarna hade mellan klockan 10 och 13 på sig att utföra så många repetitioner som möjligt av varje övning och rapportera in antalet till Älvsbygymnasterna, varefter föreningarnas snittpoäng räknades ut. Hur det gått för föreningarna avslöjades vid prisutdelningen, som hölls via en digital plattform, senare samma kväll.

 

23 000 rygglyft 

De deltagande föreningarna, Älvsbygymnasterna, GK Norra Norden, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk, IFK Arvidsjaur GK och Lulegymnasterna, genomförde tillsammans cirka 2 000 rusher á 50 meter, 2 000 brytningar, 9 000 grodhopp, 10 000 armhävningar, 11 000 tricepsdips, 11 500 fällknivar, hela 23 000 rygglyft och 23 500 bensparkar.

 

Vissa utförde utmaningen enskilt, andra med sin familj eller träningsgrupp. Freja Ivanova körde hemma tillsammans med sin mamma Krasimira som är nybliven KvAG-tränare i Älvsbygymnasterna. 

- Det var jättekul faktiskt, både jag och Freja tyckte om utmaningen, säger Krasimira.

 

"Man blir stark och får kondition"

Syskonen Emelia och Ellen Lundberg, Älvsbygymnasterna, körde också utmaningen tillsammans på hemmaplan. 

- Tävlingen var rolig men det var väldigt varmt eftersom vi gjorde övningarna ute, säger Emelia. 

 

Att det var jobbigast att springa var de ense om - och det var de inte ensamma om att tycka. 

- Tävlingen var bra, man blir stark och får kondition, konstaterar Ellen.

 

Uppskattat av deltagarna

"Superrolig" var det mest ikryssade svarsalternativet som beskrev hur utmaningen hade varit. "Tung" och "Det blir träningsvärk" var ett par andra flitigt använda kryssrutor. 

 

Hur tycker ni i projektgruppen att det har gått?

- Vi är imponerade av all aktivitet som har genomförts ute bland deltagarna i föreningarna. Genom att Föreningsutmaningen genomfördes digitalt kunde alla åldrar delta vilket var extra roligt för de som inte har haft möjlighet att delta på någon tävling under terminen och för andra som ville ha en extra utmaning innan sommarledigheten. Föreningsutmaningen har fått positiv respons och gett nya erfarenheter, summerar Elisabet Ölund dagen.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

 

Uppdaterad information: Kraftigt snöfall fördröjer inomhusträningen
2021-01-23 16:57

Uppdaterad information: Snöröjningen är utförd och fr.o.m. 7 februari får även födda 2002 och senare träna inomhus, i våra fasta grupper. 


På måndag 25/1 skulle dörrarna till gymnastikhallen ha öppnats igen för barn och ungdomar födda -05 och senare, efter nya rekommendationer från regeringen till landets kommuner. Det är vi mycket glada över, men nu ställer snön till det istället. 


De stora snömängderna innebär att taket på Älvsbyvärken behöver sopas, som en säkerhetsåtgärd, innan vi åter kan använda lokalen. Något som beräknas dröja flera dagar in på nästa vecka. Information om när de olika verksamheterna drar igång inomhus igen skickas ut av gruppernas ledare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer fortsättningsvis att se över sina regleringar varannan vecka. Vi i styrelsen följer noga utvecklingen via alla våra kanaler och återkommer när det sker några signifikanta ändringar. Till dess gäller våra ännu en gång uppdaterade Coronaregler som alla i vår verksamhet bör känna till. Du kan läsa dem HÄR.

Genom att alla följer våra uppsatta regler som grundar sig på de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller kan vi fortsätta att bedriva verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Tack för ditt bidrag!

/Styrelsen

Hallen hålls stängd till 24/1
2020-12-22 19:51
Söndagsstyrkan för Tove & Estelle ställde om med kort varsel och tränade utomhus i söndags. Foto: Anders Åberg

Nya skärpta restriktioner medför stängda statliga, regionala och kommunala idrottshallar. Det betyder att vår gymnastikhall på Älvsbyvärken hålls stängd från 18 december till 24 januari enligt den information vi har i dagsläget. Detta innebär att inga fysiska träffar kan ske inomhus under denna period.


Information angående träning för respektive grupp fås från gruppens tränare.


Vid fysiska träffar utomhus gäller fortsatt samma regler som tidigare, framförallt att:

  • Stanna hemma vid minsta symtom
  • Hålla avstånd & undvika trängsel


Kom ihåg att det är varje enskild individs ansvar att följa de regler som gäller. Tillsammans bidrar vi till att minska smittspridningen när vi följer myndigheternas råd och rekommendationer.


/Styrelsen

Ändrade Corona-restriktioner igen
2020-12-14 18:30

Folkhälsomyndigheten har kommit ut med skärpta nationella allmänna råd där de samtidigt öppnar för träningsverksamhet för alla åldrar fr.o.m. 14 december - med särskilda restriktioner samt utökat ansvar för både individer och olika verksamheter/föreningar.

 

Med anledning av detta hälsar vi våra gymnaster födda -04 eller tidigare välkomna tillbaka till gymnastikhallen, men AMT/Styrketräningen behöver vi fortsätt pausa ännu ett tag.

 

Föräldrar/medföljande ber vi i möjligaste mån om att hämta/lämna utanför lokalen.

 

Läs mer utförligt om vad som gäller i våra uppdaterade Coronaregler HÄR.

 

Nu gäller det att alla fortsätter att stanna hemma vid minsta symtom, tvätta händerna, hålla avstånd - och följa alla andra uppsatta regler.

 

/Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Tävling/läger, 09/07 19:28 
Bamse/Familjegympa, 01/07 14:03 
Tävling/läger, 13/06 21:16 
Tävling/läger, 23/05 20:23 
Tävling/läger, 01/05 11:49 
Tävling/läger, 25/04 09:03 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Astrid, Liv, Greta och Eva är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder. 

Alla som vill handla måste skapa ett eget konto på Vera Sport. För instruktioner kring hur man skapar ett konto läs under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.

Föreningsoveraller och andra produkter kan köpas via Älvsbygymnasternas Web shop hos Vera Sport. OBS! Under hösten -21 utgår nuvarande modell av föreningsoverallen.
verasport.se
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot