SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Älvsbygymnasterna!
Vi arbetar efter policyn ”Gymnastik för alla” och vi hoppas att ni kommer att trivas bra med vår träning och att vi tillsammans kan arbeta för en väl fungerande förening.

Du som förälder eller ungdom, bli medlem, medlem över 16 år kan påverka föreningens framtid.


Digital tävling Steg 5-7
2021-04-19 20:07

"Det var roligt" och "Allt gick bättre än vanligt" summerar Älvsbygymnasterna Hilma Lindahls, Maja Jacobssons och Elma Stenvalls upplevelse av årets första tävling.

 

I lördags kunde en försiktig premiär hållas inom Kvinnlig Artistisk Gymnastik här uppe i region Norr, eftersom Gymnastikförbundet meddelat att digitala tävlingar är tillåtna inom gymnastiken - under särskilda former. Totalt deltog 13 gymnaster från tre föreningar.

 

Bland de bästa serierna

Träningskompisarna Hilma, Maja och Elma tävlade på Steg 5 och var rörande eniga om att det varit roligt att tävla - och att det kändes lite annorlunda med en digital tävling.

 

- Allt vart bra och det var roligt, konstaterar Elma.

 

- Kul när de är nöjda över sina prestationer och tycker att det har varit roligt. Jag är även väldigt glad för gymnasternas skull att de lyckades göra flera serier som kan vara bland de bästa jag sett dem göra, säger tränare Linnea Åberg.

 

Utmanat sig själva

Hilma, Maja och Elma tyckte alla att allt hade gått bättre än vanligt.

- Det var jätteroligt att tävla och det gick jättebra på allt, säger Hilma.

 

- Jag tror att tävlingen har varit ett bra mål i sikte de senaste veckorna som har resulterat i att i alla fall några av gymnasterna har utmanat sig själva på ett positivt sätt för att lyckas med sina serier, säger Linnea Åberg.

 

Blickar framåt

Tränaren hoppas att några fler tävlingssugna träningskompisar ska få möjlighet att vara med nästa gång. Kanske kan alla bli lite extra inspirerade av Majas summering av tävlingsdagen:

 

- Allt var roligt, det kändes lite konstigt att det var digitalt, allt gick bättre än vanligt.

 

 

SÅ HÄR GICK DEN DIGITALA TÄVLINGEN TILL:

Varje förening tävlade från sin egen gymnastikhall, endast tävlande från samma träningsgrupp fick lov att delta, domarna dömde hemifrån och endast en ledare, en livefilmare och en reservfilmare fick vara på plats. Ingen publik - förstås. Självklart vidtogs även alla "vanliga" åtgärder som finns på plats för att minska risken för smittspridning.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Älvsbyns kommuns stipendium 2021
2021-04-17 08:47

Nominera våra engagerade ledare!

Tänker du på någon särskild som gör det där lilla extra?
Älvsbyns kommun har utlyst sina årliga ledarstipendium med sista ansökningsdag 30 april.

Passa på att nominera våra ledare till:

  • Älvsbyns kommuns stipendium för unga ledare
  • Ungdomsledarstipendium

 

Älvsbyns kommuns ansökningar nås via denna länk:
https://alvsbyn.enamnd.se/oversikt/overview/814


Vill ni ha hjälp med nomineringen är ni välkomna att höra av er till någon av oss i styrelsen. Allas kontaktuppgifter finns här på hemsidan.


/Styrelsen

Uppdaterad information: Kraftigt snöfall fördröjer inomhusträningen
2021-01-23 16:57

Uppdaterad information: Snöröjningen är utförd och fr.o.m. 7 februari får även födda 2002 och senare träna inomhus, i våra fasta grupper. 


På måndag 25/1 skulle dörrarna till gymnastikhallen ha öppnats igen för barn och ungdomar födda -05 och senare, efter nya rekommendationer från regeringen till landets kommuner. Det är vi mycket glada över, men nu ställer snön till det istället. 


De stora snömängderna innebär att taket på Älvsbyvärken behöver sopas, som en säkerhetsåtgärd, innan vi åter kan använda lokalen. Något som beräknas dröja flera dagar in på nästa vecka. Information om när de olika verksamheterna drar igång inomhus igen skickas ut av gruppernas ledare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer fortsättningsvis att se över sina regleringar varannan vecka. Vi i styrelsen följer noga utvecklingen via alla våra kanaler och återkommer när det sker några signifikanta ändringar. Till dess gäller våra ännu en gång uppdaterade Coronaregler som alla i vår verksamhet bör känna till. Du kan läsa dem HÄR.

Genom att alla följer våra uppsatta regler som grundar sig på de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller kan vi fortsätta att bedriva verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Tack för ditt bidrag!

/Styrelsen

Hallen hålls stängd till 24/1
2020-12-22 19:51
Söndagsstyrkan för Tove & Estelle ställde om med kort varsel och tränade utomhus i söndags. Foto: Anders Åberg

Nya skärpta restriktioner medför stängda statliga, regionala och kommunala idrottshallar. Det betyder att vår gymnastikhall på Älvsbyvärken hålls stängd från 18 december till 24 januari enligt den information vi har i dagsläget. Detta innebär att inga fysiska träffar kan ske inomhus under denna period.


Information angående träning för respektive grupp fås från gruppens tränare.


Vid fysiska träffar utomhus gäller fortsatt samma regler som tidigare, framförallt att:

  • Stanna hemma vid minsta symtom
  • Hålla avstånd & undvika trängsel


Kom ihåg att det är varje enskild individs ansvar att följa de regler som gäller. Tillsammans bidrar vi till att minska smittspridningen när vi följer myndigheternas råd och rekommendationer.


/Styrelsen

Ändrade Corona-restriktioner igen
2020-12-14 18:30

Folkhälsomyndigheten har kommit ut med skärpta nationella allmänna råd där de samtidigt öppnar för träningsverksamhet för alla åldrar fr.o.m. 14 december - med särskilda restriktioner samt utökat ansvar för både individer och olika verksamheter/föreningar.

 

Med anledning av detta hälsar vi våra gymnaster födda -04 eller tidigare välkomna tillbaka till gymnastikhallen, men AMT/Styrketräningen behöver vi fortsätt pausa ännu ett tag.

 

Föräldrar/medföljande ber vi i möjligaste mån om att hämta/lämna utanför lokalen.

 

Läs mer utförligt om vad som gäller i våra uppdaterade Coronaregler HÄR.

 

Nu gäller det att alla fortsätter att stanna hemma vid minsta symtom, tvätta händerna, hålla avstånd - och följa alla andra uppsatta regler.

 

/Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Tävling/läger, 09/11 20:21 
Tävling/läger, 25/10 19:59 
Tävling/läger, 13/10 18:45 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Astrid, Liv och Saga är döpta efter nya och gamla älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder. 

Alla som vill handla måste skapa ett eget konto på Vera Sport. För instruktioner kring hur man skapar ett konto läs under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.

Föreningsoveraller och andra produkter kan köpas via Älvsbygymnasternas Web shop hos Vera Sport
verasport.se
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot