SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Älvsbygymnasterna!
Vi arbetar efter policyn ”Gymnastik för alla” och vi hoppas att ni kommer att trivas bra med vår träning och att vi tillsammans kan arbeta för en väl fungerande förening.

Du som förälder eller ungdom, bli medlem, medlem över 16 år kan påverka föreningens framtid.


Uppskattat Sommarläger i Älvsbyn
2022-06-28 13:49
Foto: Anders Åberg

Förra helgen fylldes gymnastikhallen på Älvsbyvärken med tolv träningssugna gymnaster från Älvsbyn, Jokkmokk, Arvidsjaur och Umeå. De hade alla lyckats få tag i en av de eftertraktade platserna på Älvsbygymnasternas populära Sommarläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Och vilken helg det blev med glädje, samarbete, gemenskap och nya övningar!

 

Lägret blev snabbt fullsatt och anmälningarna fortsatte att komma in på reservlistan i hopp om att en plats skulle bli ledig för just dem. Nu finns det underlag för ytterligare 1‑2 Sommarläger för gymnaster på nivå Steg 5-7.

 

Älvsbygymnasterna stod för tränarna

Tränarna Linnea Åberg, Jenny Knuts och Linda Jacobsson bjöd både gymnaster och medföljande tränarföräldrar på inspiration under passen. Deltagarna fick träna på alla fyra redskap, från grunder till förövningar och svårigheter, med en del intressanta sidostationer. Lite lek, trampolin och trampett fanns också med på schemat. Gymnasterna var mycket nöjda med helgen.

 

- Blir det fler läger kommer vi, sa en av föräldrarna efteråt.

 

En mötesplats

Älvsbygymnasternas Sommarläger är fortfarande minst sagt populära. Lägren är inte bara en arena för intensiv och rolig gymnastikträning med chans på nya övningar - det är en mötesplats för gymnaster från flera olika föreningar att träffas och tillsammans glädjas och utvecklas.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

 

Inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger
2022-06-15 18:42
Glädje, inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger. Foto: Anders Åberg

Inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger

 

Efter två års pandemiuppehåll kunde Älvsbygymnasterna äntligen genomföra sitt Säsongsavslutningsläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik igen. 21 gymnaster och sju av föreningens tränare hade möjlighet att delta och ta del av massor av gymnastik, glädje, inspiration och gemenskap.

 

Tanken bakom lägret handlar om mer än gymnastik. Det handlar om att öka föreningsgemenskapen, att tränare och gymnaster ska kunna träffas och inspireras av varandra utanför sina ordinarie grupper, att ha roligt och utvecklas under en dags träning.

 

Testa nya övningar

Vera Larsson var en av gymnasterna som lyckades med en ny övning under dagen och det lyste i ögonen på henne och tränaren som hjälpte henne på redskapet just då. Andra gymnaster fick också prova nya saker, med tränare de kanske inte träffat förut och nya kompisar från andra träningsgrupper.

 

Inspiration ledare emellan

På hopp t.ex. var det ett par ledare som blev inspirerade av en annan av hur den byggde upp "sidostationer", med övningar som gymnasterna genomförde vid sidan om att hoppa över hoppbordet och mattberget.

 

- Det är jättebra, det här kan jag ta med mig till de grupper jag tränar, säger en av dem.

 

Uppskattad gemensam aktivitet

Förutom alla redskapspass och gymnastiska hopp fanns det tid för en lagkamp som var mycket uppskattad. Lägret avslutades med stretching och avslappning.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Maja fick ÄIF Kamratstipendium 2022
2022-06-08 07:32
Foto: Anders Åberg

Maja fick ÄIF Kamratstipendium 2022

 

Älvsbygymnasternas tränare och gymnast Maja Rova Berg tilldelades 6 juni ÄIF Kamratstipendium för sitt fina sätt att vara gentemot sina medmänniskor.

 

Maja är Älvsbygymnasternas yngsta tränare inom Kvinnlig Artistisk Gymnastik och hon fortsätter alltjämt att träna själv också. Hon är mycket omtyckt och är en god förebild för gymnasterna, hennes egna träningskompisar och ledare.

 

"Maja utstrålar glädje och lugn och visar sina medmänniskor respekt oavsett vilka de är."

 

Stipendiet delades ut under Nationaldagsfirandet i Älvsby kyrka.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

100 peppade gymnaster på 55:e Anatoli Cup
2022-06-08 07:17
Ladda album (+6 bilder) >>
Stämningen var på topp! Foto:Anders Åberg

Stämningen var på topp och volymen hög i gymnastikhallen i Älvsbyn vid terminens allra sista tävling för Älvsbygymnasterna. På plats, för att mäta sig i styrka och smidighet anpassat för just gymnaster, var deltagare från hemmaföreningen samt grann­kommunerna Luleå, Arvidsjaur och Jokkmokk.  

 

Anatoli Cup kan beskrivas som en folkfest. Gymnaster, tränare, anhöriga med flera samlas och hejar fram de tävlande för att alla ska uppnå det där sista benlyftet, någon sekund extra i "piksittande" eller någon av de andra tio grenarna; armhävningar, löpning, stillastående längdhopp, bryggor, spagater m.m.

 

Ella och Vera debuterade

Träningskompisarna Ella Andersson och Vera Larsson från Älvsbygymnasterna debuterade på Anatoli Cup och var mycket nöjda. Ella tyckte att det varit roligast att springa medan Vera var nöjdast med repklättringen. Att få tävla var:

 

- Superbra, enligt Vera och det vill de båda göra om.

 

Hanna Lundström och Melissa Lindmark, Älvsbygymnasterna, var också nöjda och tyckte att tävlingen gått bra. Melissa var särskilt nöjd med "hänga köttbulle", där hon klarade att hålla sig uppe i över en minut.

 

Personliga rekord på längdhopp

Hilma Lindahl och hennes tränare Linnea Åberg tävlade i olika klasser, men båda satte personligt rekord i stillastående längdhopp. Hilma slog till med hela 2,25 m och Linnea hoppade 2,47 m.

 

Premierades med plakett

Som vanligt delades priser för flitigt deltagande ut. Från Älvsbygymnasterna fick Alvina Gustafsson en plakett för sin 6:e start.

 

Cupsegrare

Elvira Stenlund, IFK Arvidsjaur GK, och Marcus Stenberg, Lulegymnasterna, blev dagens Cupsegrare och fick ta hem varsin stor vandringspokal.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

Preliminära tävlingsdatum ute nu
2022-02-05 14:25

Preliminära datum för tävlingar inom region Norr för vårterminen 2022 ligger nu ute under Tävling/läger! Där kan ni också läsa om de tävlingar och läger Älvsbygymnasterna deltar på.

 

Väl mött till en ny härlig termin med Älvsbygymnasterna!

Nyheter från våra grupper
Tävling/läger, 28/06 13:16 
Tävling/läger, 08/06 07:26 
Tävling/läger, 27/05 09:38 
Tävling/läger, 10/04 19:14 
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Liv, Greta, Eva och Idun är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med nya profilkläder ht-21.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot