Intresseanmälan Bamsegympa och Familjegympa 20/21
Gymnastik - Intresseanmälan Läsåret 20/21
https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={6C52FB26-782C-4157-B440-1C7E1683B266} En intresseanmälan gäller för läsåret som anges i överskriften ovan. Intresseanmälan ger ingen garanti för plats och raderas efter läsårets slut (sista Juni). Har vi inte hört av oss innan läsårets slut har vi tyvärr inte kunnat erbjuda plats.
Bli ledare

Vi har alltid haft hårt tryck på oss i föreningen då intresset varit stort inom gymnastiken. Ställer man upp som ledare garanterar man en plats för sitt barn i gruppen.

Inför varje termin brukar det behövas nya Bamseledare (barn 4-5år) när ledarnas barn blir för gamla för grupperna. Föreningen står för utbildningen.

Vi har möjlighet att starta nya Basgrupper (6år och uppåt). Dessa kan om möjligt slussas in i andra grupper. Från 6år och uppåt skiljer sig Artistisk gymnastik mellan pojkar och flickor då de har olika tävlingsredskap.

Vi behöver föräldrar som tar på sig att planera träningarna och tar på sig huvudansvar. En ny grupp bör bestå av minst 2 vuxna som vill ta på sig huvudansvaret. Huvudansvarig delar ut till alla hjälptränare dess uppgifter och hjälper även till som tränare själv. Föreningen kan eventuellt bidra med hjälpgymnaster (12-15 år gamla) som kan visa övningar och stötta som hjälptränare men dessa får ej ha huvudansvaret över gruppen.

Boka gärna möte på gymnastikhallen med mig så kan vi visa hur det ser ut och visa hjälpmaterial som finns till ledare för nya gymnaster. På detta sätt kan ni bilda er en uppfattning om ni skulle kunna ta på er uppgiften eller ej.

Föreningen kan dessutom stötta med ledarutbildning. Varje termin går grundutbildningen Bas Barn och Ungdom i Umeå eller Luleå (2 dagar förlagda på en helg). Föreningen utbildar sedan sina ledare i takt med gymnasternas utveckling och nivå.

Önskar att vi kunde erbjuda alla som vill gå gymnastik en plats där vi både kan känna gemenskap, rörelseglädje, era barn lär känna era kroppars motorik, vi blir starkare och smidigare, vi lär oss vänta på vår tur, vi har kul och utvecklas alla i vår egen takt. Om ert barn utövar flera sporter eller väljer att utöva en annan sport i framtiden så ger gymnastiken en bra grund och flera fördelar vilken sport man än väljer sen.

Vi har i Älvsbyn även en gymnastikhall som erbjuder alla möjligheter!

Alla tror att "gympa" är svårt". Jag som kommit in i gymnastiken sent i livet som förälder vill påstå motsatsen, med den utbildning ni får inte är svårare än att knåpa ihop ett kvartersfotbollslag. Att bli gymnastikledare är den roligaste utmaning jag tagit mig an. Ni får dessutom så mycket glädje tillbaka ifrån barnen.

Hör av er om ni vill veta mer.

Kontakta mig om eventuellt intresse finns, även om ni bara har frågor.

Elisabeth Berglund