SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

100 peppade gymnaster på 55:e Anatoli Cup
2022-06-08 07:26
Stämningen var på topp! Foto: Anders Åberg

Stämningen var på topp och volymen hög i gymnastikhallen i Älvsbyn vid terminens allra sista tävling för Älvsbygymnasterna. På plats, för att mäta sig i styrka och smidighet anpassat för just gymnaster, var deltagare från hemmaföreningen samt grann­kommunerna Luleå, Arvidsjaur och Jokkmokk.  

 

Anatoli Cup kan beskrivas som en folkfest. Gymnaster, tränare, anhöriga med flera samlas och hejar fram de tävlande för att alla ska uppnå det där sista benlyftet, någon sekund extra i "piksittande" eller någon av de andra tio grenarna; armhävningar, löpning, stillastående längdhopp, bryggor, spagater m.m.

 

Ella och Vera debuterade

Träningskompisarna Ella Andersson och Vera Larsson från Älvsbygymnasterna debuterade på Anatoli Cup och var mycket nöjda. Ella tyckte att det varit roligast att springa medan Vera var nöjdast med repklättringen. Att få tävla var:

 

- Superbra, enligt Vera och det vill de båda göra om.

 

Hanna Lundström och Melissa Lindmark, Älvsbygymnasterna, var också nöjda och tyckte att tävlingen gått bra. Melissa var särskilt nöjd med "hänga köttbulle", där hon klarade att hålla sig uppe i över en minut.

 

Personliga rekord på längdhopp

Hilma Lindahl och hennes tränare Linnea Åberg tävlade i olika klasser, men båda satte personligt rekord i stillastående längdhopp. Hilma slog till med hela 2,25 m och Linnea hoppade 2,47 m.

 

Premierades med plakett

Som vanligt delades priser för flitigt deltagande ut. Från Älvsbygymnasterna fick Alvina Gustafsson en plakett för sin 6:e start.

 

Cupsegrare

Elvira Stenlund, IFK Arvidsjaur GK, och Marcus Stenberg, Lulegymnasterna, blev dagens Cupsegrare och fick ta hem varsin stor vandringspokal.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg


Nyhetsarkiv
Toppenhelg i Umeå 2024-05-07 16:17
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot