SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bra stämning på Kristallcupen
2020-11-09 20:21
Några av de Älvsbygyymnaster som tävlade och var glada över att helgens gymnastiktävling blev av. Foto: Linnea Åberg till höger Emma Isaksson

Älvsbygymnasterna tyckte att det var roligt att få tävla och var glada över att helgens gymnastiktävling blev av. Varja Nialepka uttryckte också att det var särskilt roligt att alla hejade på varandra.

 

Under lördagen arrangerade Lulegymnasterna terminens andra Regionstävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik på de Svenska Stegserierna. Sammanlagt startade ett 40-tal gymnaster från Älvsbyn, Arvidsjaur, Jokkmokk och Luleå i de fyra klasserna Steg 3-6.

 

Älvsbygymnasterna deltog med fyra gymnaster i vardera klass på Steg 3-5 och de var alla överens om att det var roligt att få tävla och de var glada att tävlingen blivit av.

 

Elma nöjd med sin debut

Åttaåriga Elma Stenvall, som debuterade på Steg 5, tyckte att det kändes bra och var mycket nöjd med sin insats. Särskilt nöjd var hon över att ha klarat kipparna i barr samt att hon fixat att hoppa från låga till höga holmen - något som inte riktigt "suttit" de senaste träningarna.

 

Kul att bli hejad på

Hilma Lindahl och Maja Jacobsson var båda nöjda med hela tävlingen, men extra nöjd med friståendet var Hilma Lindahl. För Varja Nialepka gick det bättre på förträningen än på själva tävlingen, men det var roligt att tävla ändå. Särskilt kul var det att alla hejade på varandra.

 

- Det var roligt med hejandet, säger Varja Nialepka.

 

När de kommer hem vill Elma Stenvall träna extra på hoppen medan övriga vill träna mer på redskapet matta/fristående.

 

Lovisa nöjdast med hoppet

Cirka 25 gymnaster deltog på Steg 3 och 4; hälften i vardera klass. Även där var tjejerna från Älvsbygymnasterna nöjda med tävlingen. Lovisa Grahn, som tävlade på Steg 4, var extra nöjd med första hoppet som hon lyckades riktigt bra med.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg


Nyhetsarkiv
Toppenhelg i Umeå 2024-05-07 16:17
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot