SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Roligt Sommarläger för gymnaster på Steg 5-6
2023-06-24 12:05
Den 17-18 juni arrangerade Älvsbygymnasterna det första av tre planerade sommarläger. Foto: Anders Åberg

 

Förra helgen arrangerade Älvsbygymnasterna sommarens första av tre planerade inbjudningsläger i Älvsbyn. Platserna till lägret var eftertraktade och när anmälan öppnade tog det bara tio minuter innan lägret var fullbokat och reservlistan fylldes på.

 

Åtta lyckliga fick varsin plats. Gymnasterna kom från Gällivare, Jokkmokk och Älvsbyn. Några har varit med förut och för några var det första gången på Sommarläger i Älvsbyn.

 

Premiär för Hanna på Sommarläger

Tränarna stod Älvsbygymnasterna för. Steg 3-utbildade Linnea Åberg, 24, har varit med från starten och det här blev hennes 24:e Sommarläger som ledare. För Hanna Lindmark var det premiär, fast hon har varit ledare på andra läger förut.

 

Så utvecklande träning som möjligt

Helgen bjöd på massor av kul gymnastik, grunder och svårigheter med fokus på de fyra redskapen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik; hopp, barr, bom, matta. Deltagarna fick också träna i snurräck, öva över grop, ner till grop och på trampolinen samt köra gymnastiska hopp. Allt för att träningen skulle vara så utvecklade som möjligt. Det fanns också tid inplanerad för "gympa-pingis" och fri tid då gymnasterna själva fick välja vad de ville träna på.

 

Nöjda gymnaster och tränare

Det var varmt i gymnastikhallen, så tränarna anpassade träningen därefter. Men trots värmen var gymnasterna glada över att få vara på läger i Älvsbyn. Det är något särskilt att få träffas på ett mindre läger, att få mötas och träna med andra gymnaster och tränare. Gymnasterna var mycket nöjda, och det var tränarna också.

 

- Det har varit så roligt att träna er för ni har varit så glada och positiva och har tränat på så bra, trots att det varit så varmt, säger tränarna till gymnasterna vid avslutningen. 

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

 


Nyhetsarkiv
Toppenhelg i Umeå 2024-05-07 16:17
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot