SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Pirrig tävlingsdebut för Eva-gruppen
2022-11-20 11:29
Några av Älvsbygymnasterna som tävlade i Kristallcupen: Emelie Lund, Majken Björk, Ella Andersson, Cecilia Danell, Svea Nilsson, Fanny Eriksson, Astrid Karlsson FOTO: Catrine Johansson

 

Älvsbygymnasterna ställde upp med arton gymnaster vid Kristallcupen i Luleå förra helgen. Sex av dem tävlade sin första Stegserietävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

 

Debutanterna på Steg 1 fick rivstarta genom att värma upp tillsammans med föreningens mer rutinerade gymnaster på Steg 5 och 6, under ledning av deras tränare.

- Det var roligt, vi fick prova på nya saker, säger Ella Andersson med ett leende.

 

Sportsliga debutanter med kämpaglöd

Debutanterna peppade varandra och tog i extra mycket på övningarna under tävlingen. De blev även imponerade och inspirerade av föreningens äldre gymnaster.

- Det har varit jätteroligt, säger tränarna Catrine Johansson och Maja Rova Berg.

 

Roligt på tävlingen

Eva-gruppen har de senaste veckorna haft fullt fokus på att träna in och memorera alla moment i Stegserierna, något som säkert bidragit till att gymnasterna tyckte att det var så roligt på tävlingen - fastän det varit pirrigt inför den.

 

Gymnastikgruppen Eva

Gruppen Eva startade våren 2021; den består av åtta gymnaster i åldrarna 7-9 år som tränar två gånger i veckan. De har tidigare deltagit vid Anatoli Cup, föreningens anrika tävling i styrka och smidighet, men Kristallcupen blev gruppens premiär på en redskapstävling.

 

Varför har ni valt att börja tävla just nu?

- Barnen i gruppen (Eva) har den senaste terminen pratat om att börja tävla och haft frågor om tävling. Så vi bestämde att fokus framöver skulle vara att förbereda alla gymnaster inför tävling, men gymnasterna visste om att det inte är ett "måste" att tävla. Men alla har som varit peppade på att lära sig alla momenten och har kämpat med sin styrka, svarar Catrine Johansson.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

 


Nyhetsarkiv
Toppenhelg i Umeå 2024-05-07 16:17
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot