SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger
2022-06-15 19:03
Glädje, inspiration och gemenskap på Älvsbygymnasternas avslutningsläger. Foto: Anders Åberg

Efter två års pandemiuppehåll kunde Älvsbygymnasterna äntligen genomföra sitt Säsongsavslutningsläger i Kvinnlig Artistisk Gymnastik igen. 21 gymnaster och sju av föreningens tränare hade möjlighet att delta och ta del av massor av gymnastik, glädje, inspiration och gemenskap.

 

Tanken bakom lägret handlar om mer än gymnastik. Det handlar om att öka föreningsgemenskapen, att tränare och gymnaster ska kunna träffas och inspireras av varandra utanför sina ordinarie grupper, att ha roligt och utvecklas under en dags träning.

 

Testa nya övningar

Vera Larsson var en av gymnasterna som lyckades med en ny övning under dagen och det lyste i ögonen på henne och tränaren som hjälpte henne på redskapet just då. Andra gymnaster fick också prova nya saker, med tränare de kanske inte träffat förut och nya kompisar från andra träningsgrupper.

 

Inspiration ledare emellan

På hopp t.ex. var det ett par ledare som blev inspirerade av en annan av hur den byggde upp "sidostationer", med övningar som gymnasterna genomförde vid sidan om att hoppa över hoppbordet och mattberget.

 

- Det är jättebra, det här kan jag ta med mig till de grupper jag tränar, säger en av dem.

 

Uppskattad gemensam aktivitet

Förutom alla redskapspass och gymnastiska hopp fanns det tid för en lagkamp som var mycket uppskattad. Lägret avslutades med stretching och avslappning.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg


Nyhetsarkiv
Toppenhelg i Umeå 2024-05-07 16:17
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot