SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Debutanter på Riksfinalen
2021-12-05 19:24
Riksfinal i Kvinnlig Artistisk Gymnastik för Älvsbygymnasterna Maja och Elma

I helgen har Älvsbygymnasterna Maja Jacobsson och Elma Stenvall tävlat Riksfinalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Stockholm för första gången - och det gick bra. Helgen bjöd på många nya intryck.

 

Riksfinalen är en nationell tävling där gymnasterna tävlar i lag för sin gymnastikregion. Varje lag består av tre gymnaster som tävlar på Steg 5 och tre på Steg 6. Från Norr kom lagdeltagarna från Älvsbyn, Arvidsjaur och Umeå. Totalt deltog sju lag från norr till söder.

 

Nöjd med hoppet

För Maja, 11 år, och Elma, 9 år, var det inte bara premiär på Riksfinalen, det var deras första nationella tävling. Maja genomförde en fallfri tävling medan Elma hade två fall på bom. De tävlade på Steg 5 tillsammans med Ann-Sofie Zürner från Umeå. Maja var nöjd med hoppet, för hon tyckte att det gått bättre än på träning.

 

- De har gjort det bra, summerar Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna, som var ledare för region Norrs tre Steg-5-gymnaster på tävlingen.

 

Nu laddar gymnaster och ledare om inför nästa helgs tävling, denna gång i Umeå!

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg


Nyhetsarkiv
Toppenhelg i Umeå 2024-05-07 16:17
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot