SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Glädje och gemenskap på Höstcupen
2020-10-25 19:59
Foto: Bild 1 Emma Isaksson, Bild 2 Linnea Åberg

Kiruna bjöd på strålande sol och minusgrader när gymnaster från Älvsbyn, Arvidsjaur, Jokkmokk och Kiruna samlades till den första regionstävlingen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik på nästan ett år - Höstcupen.

 

GK Norra Norden brukar årligen bjuda in till Lagcupen, men så här i Coronatider fick det bli en individuell tävling med färre deltagare. På Steg 3 och 4 var Älvsbygymnasterna största förening med sina sju av knappa 20 deltagare.

 

Extra pirrigt på bommen

Melody Granberg och Nora Näzelius tävlade på Steg 3 och de var båda nöjda med sina hopp. Däremot blev det lite pirrigare på bommen för en av dem.

 

- Benen darrade lite extra när jag stod i brygga på bommen idag, säger Melody Granberg.

 

Äntligen tävling

Både tränare och gymnaster var ense om att det var roligt att äntligen få komma iväg på tävling igen. Emma Isaksson, en av tränarna på plats, rapporterar:

 

- Det har varit en toppendag. Roligt att äntligen få komma iväg på tävling, se gymnasternas glädje och gemenskap.

 

Emma Isaksson fortsätter:

 

- Det är också roligt att träffa ledare och gymnaster från andra föreningar - givetvis på Coronaavstånd.

 

Maja klarade hängkippen

Älvsbygymnasterna stod för tre av de elva gymnasterna på Steg 5, som tävlade senare på dagen. Hilma Lindahl, Maja Jacobsson och Varja Nialepka var mestadels nöjda med sina insatser. De körde på bra och Maja Jacobsson klarade hängkippen i barr för första gången på tävling.

 

Det var ett mycket bra planerat och Coronasäkrat arrangemang.

 

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg

 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Estelle, Tove, Regina, Astrid, Liv, Greta och Eva är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder. 

Alla som vill handla måste skapa ett eget konto på Vera Sport. För instruktioner kring hur man skapar ett konto läs under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.

Föreningsoveraller och andra produkter kan köpas via Älvsbygymnasternas Web shop hos Vera Sport. OBS! Under hösten -21 utgår nuvarande modell av föreningsoverallen.
verasport.se
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot