SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alla hejar på alla på Anatoli Cup
2023-12-13 21:02
Glada hejarop och applåder när drygt 100 gymnaster utmanade sig själva. Foto: Anders Åberg

Glada hejarop och rungande applåder hördes i gymnastikhallen när drygt 100 gymnaster utmanade sig själva i styrka och smidighet vid Anatoli Cup i lördags.

 

När Älvsbygymnasterna arrangerade den anrika tävlingen för 58:e gången stod hemmaföreningen för nära en fjärdedel av de startande. Övriga deltagare kom från Lulegymnasterna, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk och IFK Arvidsjaur GK.

 

Debutanter från nystartad grupp

Bland debutanterna på tävlingsgolvet återfanns några från Älvsbygymnasternas relativt nystartade grupp i Manlig Artistisk Gymnastik - och de kämpade väl. En av deras tränare, som tidigare varit aktiv gymnast, tävlade själv för första gången på länge, och fick en positiv upplevelse. - Jag har kört allt, eller försökt allt, säger Vlad Khomych som var glatt överraskad över hur stöttande och peppande alla i samma tävlingsgrupp hade varit.

 

Donjas 15:e start

Älvsbygymnasternas Donja Nialepka, även hon tidigare gymnast och nu tränare i föreningen, deltog för 15:e gången och fick en pokal för flitigt deltagande under prisutdelningen. Hon hade också haft en rolig dag.

 

Uppskattad mötesplats

Några av de tio grenarna i Anatoli Cup är 20 meter Löpning, Benlyft, Repklättring, Stillastående längdhopp och Armhävningar. Tävlingen arrangeras två gånger per år och är en rolig, mycket uppskattad mötesplats för länets gymnaster. Roligast av allt är att alla hejar på alla oavsett gren, klass eller förening - det blir så härlig stämning under tävlingen.

 

Fler bilder kan ni se i bildgalleriet.

 

SKRIBENT: Brittmari Åberg


Nyhetsarkiv
Umeåcupen i gymnastik2022-05-27 09:38
Tävlingen var för kort2021-05-23 20:23
 
Stort tack till vår huvudsponsor Älvsbyhus och övriga sponsorer som hjälper oss att fortsätta kunna sprida rörelseglädje i kommunen.

Våra träningsgrupper Tove, Eva, Idun och Lasse är döpta efter nya och gamla Älvsbyhusmodeller.
Kolla in Älvsbyhus modeller här:

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/

https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/tidigare-husmodeller/
 
Älvsbygymnasternas föreningsoverall och profilkläder

Älvsbygymnasterna och Vera Sport samarbetar kring gymnastik- och profilprodukter. Alla medlemmar i Älvsbygymnasterna har rabatt på Vera Sports alla produkter samt Älvsbygymnasterna:s profilkläder.  Besök Vera Sport och se Älvsbygymnasternas utbud med profilkläder.

verasport.se

Läs mer under rubriken "Beställa profilkläder" här på hemsidan.
Har ni ett spelkonto på Svenska spel så koppla det gärna till Älvsbygymnastena om ni vill sponsra oss.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=%C3%84lvsbygymnasterna%20%C3%84lvsby%20IF&qc=grasrot